Een mobilhome huren in tijden van Corona (Covid-19)

Nood aan batterijen opladen 

Iedereen telt steeds af naar een gepland weekend om er even tussenuit te gaan. We zeggen ook wel eens om onze persoonlijke batterijen herop te laden. Daarnaast is de jaarlijkse vakantie een periode om naar uit te kijken. Samen ontspannende momenten beleven en het dagelijks patroon even te doorbreken. Even weg zijn van huis na een lange periode van thuiswerken. Kortom reizen is een bron van energie. Helaas worden deze plannen momenteel te vaak beïnvloed door Corona. Niet getreurd, want gelukkig biedt een mobilhome een oplossing. U hoeft niet zelf te bezitten over een eigen camper gezien de aanzienlijke investering. Gelukkig kunt u gerust een mobilhome huren om te genieten van een deugddoende en veilige vakantie.

Vermijd de drukte 

Verkiest u deze zomer liever niet met een mondmasker op een vliegtuig te stappen? Wenst u niet in een drukbezet hotel rond te lopen of op een overvolle trein te zitten. Heeft u dan al eens gedacht om een mobilhome te huren voor uw reis? Een mobilhome is namelijk het ideale transportmiddel. Het biedt u de mogelijkheid om op een veilige en verantwoorde manier te reizen ook in tijden van Corona. Overweeg toch maar eens een kampeeruitstap met je gezin. En met de mobilhome beschikt u ondertussen over een eigen privé-ruimte.

Wie reist met een mobilhome kan eropuit trekken en indien gewenst zijn contacten tot een absoluut minimum beperken.  Bent uzelf nog een beetje op uw ongemak als de maatregelingen versoepelen. Dat is écht geen probleem.  Met een motorhome-vakantie bepaal je zelf jouw tempo om te hersocialiseren. 

Vrijheid en flexibiliteit 

Reizen met de motorhome is elk jaar succesvoller aan het worden. Gezien mensen de talrijke voordelen zien om een onvergetelijke vakantie te beleven met de mobilhome. Deze voordelen zijn omwille van Corona extra in de spotlight komen te staan. Geniet van de vrijheid en het leven buiten. Dit is namelijk ook cruciaal voor de gezondheid. Tevens houden kinderen van reizen op deze wijze. Zo kunt u ontspannende momenten beleven samen met het gezin. Vrijheid hoeft niet noodzakelijk voor iedereen hetzelfde te betekenen wie een mobilhome wil huren. Voor de ene kan vrijheid zijn telkens bepaalde keuzes zelf te kunnen maken. Bijvoorbeeld: een nachtje overnachten in een tent met het nodige comfort van de camper binnen handbereik. Voor de ander is vrijheid de openheid en ruimte om een avontuur te beleven. Iedereen kan hier een eigen vrije invulling aan geven. En zo zelf het ritme van de vakantie bepalen.

De mobilhome heeft daarnaast nog als extra voordeel de flexibiliteit. Kunt u steeds uw route, tussenstops, eindbestemming en plannen wijzigen. U beschikt steeds over de nodige uitrusting en comfort ondanks waar u naartoe wilt en hoelang u daar wilt blijven.  Zelfs op de dag van vertrek kunt u zelf bepalen waar u naartoe wilt. U hoeft zich geen zorgen te maken over beperkingen op uw vakantiebestemming. Rij gewoon waar de kust veilig is. Ook tijdens de reis kunt u de situatie in de gaten houden. Uw route kunt u nog gemakkelijk aanpassen als er iets veranderd is.  Zelfs als u beperkt bent in uw reisplannen, zijn er een aantal leuke vakantiemogelijkheden die u kunt overwegen. Ontdek eventueel in eigen land mooie plekken.  Er bestaan talloze websites en apps om een geschikte overnachtingsplaats met de motorhome te vinden.

Zelf koken? 

Daarnaast is er in een motorhome een ingebouwde keuken aanwezig om zelf goede maaltijden te bereiden. Hierdoor bent u onafhankelijk aan externe eetmogelijkheden. Heeft u toch geen zin om zelf te koken? Dan kunt u nog steeds een beroep doen op take-away. Op deze plaatsen is het mogelijk om uw maaltijden af te halen. Of laat ze leveren. Zo kunt u ook gezellig genieten met uw bubbel binnen of buiten de gehuurde mobilhome. Zodra de restaurants en brasseries terug open zijn kunt u uiteraard ook elders genieten van een heerlijke maaltijd. Alternatieven genoegen in plaats van zelf te koken. Of verkiest u liever een BBQ in de openlucht? Bij Bed & Mobile kunt u bij ons zelfs als optie een barbecuestel huren bij de reservatie.

Hygiëne 

De motorhome biedt u een bepaalde veiligheid om het risico van besmetting te beperken. Gezien u uiteindelijk kunt reizen in uw eigen cocoon ter bescherming van uzelf en ook anderen. Bij vertrek bepaalt u uiteindelijk zelf wie toegang heeft tot uw eigen mobilhome. U bent niet afhankelijk bent van anderen wie toegang verleent.  Een ander extra voordeel is dat u beschikt over alle comfort bij de mobilhomes die wij verhuren. Bijgevolg bent u niet verplicht om gebruik te maken van openbare douches en toiletten. Uw mobilhome beschikt over eigen sanitair en faciliteiten zoals een badkamer, toilet en douche. Gedaan om u zorgen te maken over de hygiënische omstandigheden. Handig toch?

Bij Bed & Mobile Bed & Mobile | wie zijn we staat onder andere hygiëne hoog in het vaandel geschreven. We vinden het belangrijk alle huurders zorgeloos met een motorhome kunnen vertrekken die jullie bij ons huren.  

Reisadvies 

Check op voorhand goed het reisadvies op de website van de Federale Overheidsdienst Buitenlandse zaken: Op reis in het buitenland 

Het is aanbevolen om u goed te informeren alvorens op reis te vertrekken.
In functie hiervan kunt u de desbetreffende website hanteren als informatiebron. Met betrekking tot reizen in het buitenland vindt u er heel wat relevante informatie over de verschillende landen.

Registreer uw reis (snel, handig en gratis) via Travellers Online. Zo kan de FOD Buitenlandse Zaken u indien nodig makkelijker informeren en ondersteunen. 

Vergeet tot slot uzelf en anderen ook niet te beschermen. Maak gebruik te maken van mondmaskers, ontsmettende handgels. Vergeet ook niet het respecteren van de veiligheidsafstanden.

Wie kan rijden met de mobilhome

Sommige mensen denken dat je een speciaal rijbewijs nodig hebt om een mobilhome te huren.
Even ter verduidelijking. Een rijbewijs B volstaat voor een mobilhome te huren met een maximaal toegelaten gewicht van 3,5 ton. Ligt het gewicht hoger? Dan dient u over een rijbewijs C te beschikken. De wegcode voor mobilhomes is hetzelfde als voor een auto. Het is vooral wennen aan onder andere de lengte en hoogte voor te manoeuvreren en de wegligging.

De mobilhomes die worden aangeboden voor verhuur bij Bed & Mobile zijn geschikt voor rijbewijs B. Daarnaast zijn ze voorzien van een omniumverzekering. U dient wel rekening te houden met de gebruikelijke vrijstelling.

Interesse in het huren van een mobilhome? Neem dan zéker een kijkje op onze website bij Bed & Mobile | Mobilhome huren | Verhuur motorhomes | Huur mobilhome. Onze aangeboden mobilhomes voor verhuur zijn voorzien van de nodige luxe en comfort.

Is het uw eerste keer met de mobilhome? Lees gerust ook onze blog: Enkele tips voor je eerste reis met de mobilhome.

We wensen jullie een veilige reis.