De voordelen voor het huren van een mobilhome

Huur een mobilhome, dit is de ideale reisgenoot en biedt elk type reiziger vele voordelen

Een mobilhome huren is voor elk type reiziger een geschikt vervoersmiddel en biedt veel voordelen. Reizen met de camper is daardoor heel populair geworden zowel bij jonge mensen, gezinnen, ouderen, … 

Het is een feit dat iedereen zijn vakantie op een andere manier inplant. En toch is de mobilhome geschikt voor elk type reiziger.  Wat verstaan we hier exact onder?                               

Citytrip, streek, regio, land

Regelmatig wordt een mobilhome gehuurd voor een citytrip tijdens een weekend of zelfs meerdere citytrips gedurende een langere periode. Dit is namelijk in alle seizoenen van het jaar mogelijk. Dit is tevens één van de vele voordelen. Afhankelijk van de stad en toegelaten locaties kunt u overnachten langs de rand of in de stad zelf. De meest mensen maken een citytrip voor een culturele uitstap, gezellig shoppen in de winkelstraten. Anderen verkiezen het ontdekken van bezienswaardigheden.

Anderen zullen een mobilhome huren voor de meer avontuurlijke beleving tijdens het reizen. Sommige personen vertrekken gewoon en zien waar ze uitkomen. Anderen willen juist wel graag alles op voorhand plannen.  Dit is afhankelijk van welk type reiziger uzelf bent.  Met een camper kunt u specifiek ter plaatse blijven. Of kunt u een bepaalde streek verkennen zoals kuststreek of champagnestreek. Ziet u de reis zelf graag wat groter?  U kan gerust verscheidene regio’s verkennen, zowel in het buitenland en binnenland.

Voordelen quality time en quality life met de mobilhome

Er even tussenuit met de mobilhome is succesvol bij gezinnen die op deze manier ook onderling de voordelen van quality-time en quality-life nemen. Zodat ze samen een vakantiedroom kunnen beleven en ontsnappen aan de dagelijkse drukte.  Zijn er bepaalde gezinsleden of vrienden die graag ook buiten overnachten in plaats van in de camper?  Neem dan zéker uw tent mee want dat is perfect mogelijk. Gezien u ondertussen nog steeds alle comfort en faciliteiten (toilet, douche, ijskast, keuken, opbergruimte,…) van de mobilhome binnen handbereik heeft. Wat cruciale voordelen geeft bij het huren van een mobilhome. Zowel kinderen en volwassen zijn dol op deze manier van reizen en huren hiervoor regelmatig een mobilhome.

Bent u meer het sportieve type dan kunt u een mobilhome huren tevens overwegen.  Dit geldt trouwens ook voor wie houdt van onvergetelijke wandeltochten en wenst te genieten van de rust in de natuur. Verkiest u eerder toeristische fietsroutes te volgen? Het zijn maar enkele voorbeelden waarbij een reis in combinatie met een mobilhome huren geschikt is.

Voordeel opbergruimte

De mobilhome is voorzien van voldoende opbergruimte zowel in de mobilhome zelf als de grote berging achteraan. Dit geeft als voordeel dat uw gerief gemakkelijk kan worden meegenomen.  Ontdek de extra kenmerken in de beschrijving van de mobilhomes bij Bed & Mobile Bed & Mobile | Onze mobilhomes. U zal merken dat er zelfs een fietsenrek (4 fietsen) voorzien is. Liefhebbers van fietstochten kunnen hun eigen fiets(en) gemakkelijk meenemen.  Wenst u graag te genieten van de prachtige uitzichten met een aperitief?  Geen probleem, want een motorhome is ook voorzien van een grote koelkast met vriesvak en keuken. Op elk moment van de dag kunt u de dorst lessen. Of heeft u liever zin in een lekker hapje om gezellig te tafelen. 

Bepaalde mobilhomes zijn voorzien van een luifel. Zo kunt u ook in de schaduw uitrusten.

Voordelen flexibiliteit en vrijheid

Met deze manier van reizen heeft u ook de voordelen van flexibiliteit en vrijheid. Toch een voordeel om telkens zelf te kunnen bepalen waar u heen wilt.

Wellicht klinken onderstaande scenario’s als muziek in de oren:

  • Zo een mooie regio die we doorkruisen, spijtig dat we hier niet kunnen stoppen.
  • Oei, de weersomstandigheden zijn plots veranderd. Konden we nu maar enkele kilometers verder rijden.
  • Helaas, we wilden hier net wat langer verblijven.
  • Eigenlijk willen we niet richting huiswaarts. We verkiezen om nog een extra locatie of activiteit te doen.

De oplossing hiervoor is uiteraard een mobilhome huren. U heeft steeds de flexibiliteit om uw reis in te vullen en wijzigen. U bepaalt dus telkens wat u zelf graag doet. Weet u nog die vakantie waar u op een bepaalde plaats verbleef? Echter zag u er tegenop om een bezienswaardigheid te gaan bezoeken. Uw verblijfplaats lag namelijk iets te ver. U diende anders nog ’s avonds zoveel kilometers huiswaarts te rijden om terug op uw overnachtingsplaats uit te komen. Had u toen een motorhome als reisgenoot. Het was perfect mogelijk om deze verkenningstocht te doen. Uw overnachtingsplaats was namelijk mee. Waardoor u ook niet verplicht was om na een ontspannende uitstap weer te moeten rijden. Herkenbaar toch?

Een mobilhome biedt de mogelijkheid om uw koers te veranderen. Dit is natuurlijk geen verplichting.  Bekijk het eerder als één van de extra voordelen bij het huren van mobilhome. Want in uw mobilhome is alles aanwezig. Het is dan onnodig om telkens uw valiezen terug in te pakken.

Dit onderwerp is ook reeds ter sprake gekomen in een vorige blog. Neem gerust als aanvulling een kijkje naar het artikel over een mobilhome huren in tijden van Corona. Ga vervolgens naar specifiek de rubriek: vrijheid en flexibiliteit: Een mobilhome huren in tijden van Corona.

Voordelen gezellig druk of liever rustig

Sommige mensen houden graag van de gezellige drukte en anderen hebben het liever rustig. Of verkiest u een mix van beide.  In functie hoe u uw vakantie of uitstap wil beleven zijn er namelijk talrijke mogelijkheden. Voor een mobilhome worden er aangeboden: campings, camperterreinen, openbare camperparkings. Of verkiest u eerder enkele unieke en bijzondere locaties zoals bij een wijnboer, boerderij,… Er zijn de dag van vandaag énorm veel websites, apps, sociale mediagroepen, etc. Deze bieden uitgebreide informatie en reviews. Zoek ze gerust op. Zo verkrijgt u bepaalde inspiratie en tips van ervaren reizigers.

Houdt u van steden waar het in algemeen iets drukker is? Zoekt u liever de rust op in de natuur?  Liever een mix van beide?  Voor iedereen is er een geschikte locatie ter beschikking om een vakantie met een mobilhome door te brengen.

Informeer u steeds wat ter plaatse is toegelaten. De regelgevingen zijn natuurlijk verschillend van elke specifieke locatie.

Voordelen luxe en comfort

Een mobilhome kopen is een aanzienlijke investering als u de voordelen van luxe en comfort wilt.  Gelukkig bent u niet verplicht om te beschikken over een eigen mobilhome. U kunt gerust bij Bed & Mobile een motorhome huren zodat u ook de voordelen kunt ervaren.  Vindt u het namelijk ook belangrijk om tijdens uw reis te beschikken over de nodige luxe en comfort? Bekijk dan onze motorhomes via Bed & Mobile | Onze mobilhomes.

Mobilhome huren, ongekend is onbemind

Twijfelt u toch nog om een mobilhome te huren?  U bent ongetwijfeld niet de eerste en niet de laatste.  U kent wellicht het spreekwoord: ongekend is onbemind.  Misschien toch het overwegen waard voor die eerste vakantie met een motorhome. Wie weet heeft u net zoals al die andere liefhebbers voor u nu ook de smaak te pakken.  Zoekt u een verhuurder van kwalitatieve en goed onderhouden mobilhomes? U wenst ook een persoonlijk contact?  Bij Bed & Mobile bent u steeds welkom.

Contacteer ons gerust en ervaar zelf de voordelen voor het huren van een mobilhome.